15.11.09

Juara Penyampai Ikon


AINA Suzaily diapit oleh Siti Aiyshah dan Khairul Faizi selepas pertandingan akhir
Penyampai Ikon 2009 di Kuala Lumpur malam tadi.


KUALA LUMPUR – Kebijaksanaan dan kepetahan berkomunikasi telah berpihak kepada Aina Suzaily M. Zailanny, 20, untuk bergelar juara Penyampai Ikon pertama RTM.

Menjadi wajah baru ikon RTM, Aina membawa pulang kereta Proton Saga BLM bernilai RM38,000, wang tunai RM6,000, trofi serta sijil pada Malam Anugerah Penyampai Ikon yang bersiaran di TV2 secara langsung dari Panggung Sari, Istana Budaya, pukul 8.30 malam tadi.

Keputusan diumumkan oleh Pengetua Kolej Penyampai Ikon, Yusanani Yushak.

Hadiah dsampaikan oleh isteri Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datin Seri Utama Maznah Rais yang diiringi oleh Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Ibrahim Yahya serta Ketua Setiausaha Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Wira Kamaruddin Siara.

Program realiti TV itu yang berkonsepkan pengacaraan dan wartawan penyiaran itu telah menyaksikan enam finalis bersaing termasuk Khairul Faizi Dalaiil, 23; Beatrice Krishnan, 23; Mohamed Shahril Sarapudin, 21; Siti Aisyhah Baslie, 24, dan Hazel Desmond, 26.

No comments:

Huraian Kisah Saidina Umar Memukul Anaknya / Sebat Anak. Benar atau Palsu?

Pastikan anda telah mengikuti Siri Tabarra 1 - 10 sebelum anda membaca dan memahami Tabarra 11.... Jika belum sila hubungi penghantar siri...