Ahlan Wasahlan...

Jawatan Kosong Untuk Gadis Bawah 27 Tahun

Minuman Kesihatan dan Kekuatan

Minuman Kesihatan dan Kekuatan
Belum Cuba ..Belum Tahu... Cuba dulu baru tahu..

Betul ke Lelaki Melayu Tidak Romantik?

Dalam Kosmo hari ini, Isnin 26 Januari 2009 memaparkan satu tajuk yang agak sensasi dan bersifat emosi iaitu
" Cengkaman Lelaki Bangladesh"

Di dalam dinyatakan bahawa lelaki bangla diminati oleh Wanita Melayu sebab romantik dan pandai mengambil hati sehinggakan ada gadis sunti melayu yang sanggup meninggalkan keluarga tercinta yang telah melahir dan membesarkannya gara-gara lelaki bangla ini.....fuh! tragis sungguh dan lemah sungguh lelaki melayu....kononnya....

Lelaki bangla apabila ditanya mereka menyatakan bahawa Wanita Melayu ini lemah lembut dan itulah ciri-ciri yang selama ini dicari oleh mereka.... manakala wanita bangla dikatakan panas baran..... kesihan yang wanita bangla ye.....

Wanita kita pula memuji lelaki bangla ini, seperti yang dilaporkan oleh akhbar itu... lelaki bangla penyayang, sanggup berkorban masa dan SENTIASA MEMUJI sedangkan wanita yang mengutarakan menyatakan bahawa lelaki melayu suka merungut, terlalu ego, mementingkan diri sendiri dan tak pandai melayan kehendak wanita moden..... satu penghinaan kepada lelaki melayu nie......

AGAKnya kalau ditanya kepada Lelaki melayu.... apa pula yang mereka perkatakan tentang wanita melayu?

Perang Besar agaknya........

Apa yang wanita Melayu tak tahu tentang lelaki bangla?

kalau kita tanya kepada wanita bangla... apa yang ingin mereka perkatakan kepada lelaki bangla...

Jawapannya ialah

1. Lelaki bangla sebenarnya panas baran.... mereka tak tunjuk waktu bercinta.... waktu bercinta mereka kelihatan romantik habis.......

2. Lelaki bangla kuat cemburu..... (sebab tu ada kes dalam akhabar yang mana lelaki bangla terus mengganggu bekas kekasihnya...)
Kalau dah kahwin nanti, suami bangla akan cemburu habis bila lihat isterinya bersembang dgn adik isterinya atau abang isterinya....

3. Lelaki bangla lepas kahwin akan bertindak ganas kepada isteri, kalau permintaannya tidak dituruti, di negara mereka, sesetengah lelaki bangla menganggap wanita sebagai simbol seks, boleh dipukul dan diterajang.......

4. Lelaki bangla mempunyai ciri-ciri yang sama dgn lelaki pakistan dan afghanistan iaitu mereka makan makanan rempah yang merangsangkan kegusaran emosi.... sebab itu mereka nampak romantik pada waktu baik.... ganas pada waktu marah...

5. Lelaki bangla majoriti adalah pengotor......, kemajuan negara kita jauh lebih baik dan lebih sempurna berbanding dgn bangladesh, pakistan dan afghanistan.... sesiapa yang pernah melawat 3 negara tersebut akan lebih faham apa yang dinyatakan.
Dalam ibu negara... kita boleh tengok mereka kencing di mana-mana secara open, tandas awam mereka jauh lebih kotor daripada tandas awam kita. Mereka pada puratanya mandi sekali sehari.... kenapa?... belenggu kemiskinan dan belenggu kasta...

6. Antara ciri lain ialah Allah yang jadikan satu ujian kepada mereka iaitu mereka kuat menipu dan berbohong... tanyalah businessman malaysia yang berurusan di bangladesh, pakistan dan afghanistan.... mereka boleh cerita sesuatu yang kita rasa pelik dan tak logik sampai ketahap itu penipuan yang dibuat... Wanita melayu kita terpengearuh dgn cerita sensasi mereka dan pembohongan yang dibuat nampak macam tanpa pembohongan... sebab dah biasa daripada kecil....


Mungkin wanita yang berkata bahawa lelaki bangla penyayang , romantik dan pandai ambil hati itu sebenarnya... belum membuat kajian simple dgn bertanya kepada orang melayu yang pernah tinggal di sana, wanita bangladesh dan wanita yang sudah berkahwin dgn lelaki bangla ini...... saya yakin mereka akan melihat kelebihan dan keburukan lelaki bangla ini dan seterusnya memikirkan kembali tanggapan awal yang mereka berikan......

JANGAN terpengaruh dengan filem bolly wood kerana anda berada pada alam yang fantasi dan bukan alam realiti.....

Persoalan seterusnya, adakah lelaki kita tidak romantis , atau wanita yang dinyata olek kosmo ini tak pernah jumpa kelompok lelaki melayu yang romantik dan romantis.....

Bagaimana pada pandangan Lelaki Melayu di luar sana?

2 comments:

Dahlia Zainudin said...

Salam..suka saya menyatakan komen peribadi saya tentang ulasan ini. Saya perempuan muslim berbangsa Melayu-China, dibesarkan dlm suasana org Melayu sejak kecil. Saya datang dr broken family, dan hampir kesemua adik beradik saya juga mengalami broken marriages. My love relationships juga selalu gagal, dan bknnya sekali, tapi berkali2. Dan semua perkahwinan ahli keluarga saya adalah dgn org Melayu dan sejarah percintaan saya kebanyakannya dgn org Melayu, 2 lelaki Cina & 1 lelaki Australia. Berdasarkan pengalaman hidup saya sendiri, saya tidak bersetuju langsung dgn kebanyakan ulasan saudari mengenai lelaki bangla vs. lelaki Melayu. Bagi saya, semua ciri negative tersebut tidak semestinya hanya ada pada lelaki Bangla semata2 tp mana2 lelaki dr mana2 negara pun berpotensi bersifat seperti yg dinyatakan. Saya lebih yakin jika secara puratanya lelaki Bangla/mana2 warga asing lebih buruk sifatnya dr lelaki Melayu berlandaskan statistik kes2 penderaan domestik yg dilakukan oleh volume yg seimbang dr kedua2 negara tersebut. Misalnya,adalah tidak adil untuk kita menyimpulkan sebegitu jika nisbah sample saudari adalah 1:100. Tidak dpt dinafikan juga ada kes2 di kalangan penduduk tempatan yg lari meninggalkan suami dan anak2 semata2 utk bersama lelaki di negeri lain. Dan ini blm termasuk jika kita lihat betapa byknya kes2 penderaan domestik yg sgt serius di kalangan warga2 asing spt USA, etc namun tidak pula dijadikan topik hangat di dlm blog dsb. Saya bukanlah memihak kepada mana2 warga asing, cuma bagi saya,kita tidak sepatutnya menilai seseorg itu berdasarkan dr negeri/a mana dia berasal, tp budi pekerti dan akhlaknya lah yg terpenting.

Wallahualam..

Hasnah Binti Ibrahim said...

Sy jga tdk bstuju dgn hasil tulisan kamu... maaf tp kedengaran agak racist... suami sy bukan bgla, pakistan or etc... suami sy indonesia berdarah kcukan arab... kita org melayu suka pndg org lain lemah dn rndah... maaf skali lgi... ini hakikat... dn blog ini telah mmbuktikan sbhagian org melayu yg sy kira sgt racist dn merasa diri lebih hebat dr org lain... sy ingin bkongsi pngalaman dgn lelaki melayu... jujur ckp jejaka melayu suka bcakap pasal imaginasi seks melalui telefon... 70% dr lelaki yg sy kenal sumenya mcm tu... tidak smua tp kebnyakan... ada yg baik tp pntgkan diri pulak... sy x ckp sume ye... sy ckp yg sy jumpa je... myb jodoh sy yg terbaik adalah dr indonesia... Alhamdulillah dia seorg yg sgt baik... mematikan segala fikiran kotor sy yg dulu dipengaruhi oleh mkcik2 yg kata org indon jhat.... well done... suami sy tlh bjaya mmbuktikan pd sy yg warga indonesia x sume yg jhat... mcm kita jugak... adya jhat ada baik... jgn sasarkan pd satu2 bgsa je... x baik mcm tu... Allah pun x tgok bgsa ape nak masuk syurga... yg pntg niat mereka... kita duk kutuk2 bgla pakistan tp apa yg sy nmpak mereka sgt menjaga solat mereka... ada yg x prnah tinggal... sedih bila tgok hanya segelintir warga melayu yg solat... malu jika nak dibandingkan dgn mreka... maaf ye... ini hakikat...