Ahlan Wasahlan...

Jawatan Kosong Untuk Gadis Bawah 27 Tahun

Minuman Kesihatan dan Kekuatan

Minuman Kesihatan dan Kekuatan
Belum Cuba ..Belum Tahu... Cuba dulu baru tahu..

TTT _ Hari Ke 3

Salam,

Masa berlalu begitu pantas...tup...tup dah masuk hari ke 3..... mcmbiaslah hari ni belajar sehari tentang Bagaimana nak design modul... apakah faktor-faktor yang perlu diambil kira...

Konsep yang digunakan sama seperti semalam iaitu praktis..praktis...praktis...

Pelbagai video didedahkan untuk mantapkan kefahaman....

Ada group ambil serius dan ada yang tak... ada trainer individu ambil serius dan ada yang tak....

Pengendali tak strict sangat..... hanya beliau ingin kami mengalami proses sahaja.... kerana nak buat modul pada dunia realiti bukanlah sehari dua malah boleh mencapai ke tempoh sebulan hingga 3 bulan bergantung kpd sejauh mana mudah atau susah atau beratnya sesuatu modul yang dicipta atau program yang dicipta..... beliau hanya sekadar ingin tunjukkan flownya sahaja sebagai suggestion kerana sesetengah syarikat menyediakan unit khas untuk buat modul...

Perbahasan, perdebatann dan bertukar idea serta pandangan menjadi kebiasaan bagi sessi kali ini malah pengendali pula nampak seronok dgn situasi itu...... bertukar perbezaan berdasarkan perbezaan background. Ada trainer bergerak secara "oneman show", ada bergerak berdua, ada yang bekerja di bwh syarikat training yang hanya tahu deliver latihan, ada yang kena buat semua sebagai satu latihan hidup.

Namun begitu kurasa beruntung kat AASB nie, sebab semua segmen dalam TTT ni telah kami lalui..... thnx to Dato' Aidit....sebab wujudkan suasana itu...

Kamilah sebagai marketing person, kamilah find gap yang diperlukan oleh client dengan terlibat dalam research atau TNA (bahasa trainer), kamilah yang designkan modul sebelum dirujuk kpd Dato, dan kami jugalah yang deliver ke client
..... malah reportpun kami dilatih ke arah itu.... so itulah seorang kompeten trainer sebenarnya.....

Yang paling bagusnya ialah kami terlibat dalam pelbagai bidang dan bukan fokus kepada 1 atau 2 bidang sahaja..... jadi bila terlibat dalam modul design modul nie.... kita nampak perbezaan respond....


syukur alhamdulillah.... apa yang perlu kena sharp kan lagi sesharpen yang mungkin.

wassalam.

No comments: