Ahlan Wasahlan...

Jawatan Kosong Untuk Gadis Bawah 27 Tahun

Minuman Kesihatan dan Kekuatan

Minuman Kesihatan dan Kekuatan
Belum Cuba ..Belum Tahu... Cuba dulu baru tahu..

Train The Trainer PSMB

Alhamdulillah, hari pertama aku di program TTT = Train The Trainer PSMB (HRDF) telah tamat pada pukul 4.30pm. Ada 4 hari lagi yang perlu kuhabiskan sebelum lulus sebagai Certified Trainer HRDF /PSMB.

Pelik tapi Benar jugak, setelah hampir 8 tahun berkecimpung dalam bidang latihan... barulah diberi peluang oleh Allah untuk mendapatkan sijil Certified Trainer ini..... sebelum ini telah kulalui latihan TOT = TTT oleh 3 trainer utama secara inhouse training.... walaupun isi lebih kurang sama tetapi masyarakat lebih menilai sijil Certified Trainer PSMB ini....

Ingatkan aku seorang sahaja yang kira lewat ambil... rupanya ada jugak trainer lain yang dah berpengalaman 10, 15 dan 20 tahun dalam dunia latihan korporat datang untuk ambil sijil ini semata-mata itu adalah requirement daripada setengah-setengah syarikat. Lebih-lebih lagi zaman sekrang ni kebanyakan latihan sedikit slow demandnya.

Trainer yang mengajar kami adalah cukup terlatih dalam TTT ini..... berhadapan dengan majoriti experienced trainers.... kecoh kelas jadinya... setiap ayat dan perkataan dipantau sama ada sesuai atau tidak..... lastly kelas menjadi medan debat walaupun melibatkan isu-isu yang kecil seperti perkataan "judgemental" adakah sesuai digunakan secara positif.... kenapa tak ganti dgn perkataan "deceive"atau "decisive" ?. Ada pula tak setuju "deceive"atau"decisive"? almaklumlah ada 2 orang trainer dalam tatabahasa BI......

Ada setengah trainer pula berlumba-lumba nak tunjuk sapa bagus dalam penghujjahan..... mcm-mcm gelagat manusia yang bergelar trainers ni almaklumlah salah satu ciri trainer yang kompeten ialah " knowledgable" walaupun tak kena pada tempatnya.

Tapi ku perhatikan pengendali ini seorang yang terlatih sebab setiap hujah itu diajak berfikir secara rasional dan mudah.... tak perlu kusutkan diri dgn istilah tetapi yang terbaik ialah kesan kefahaman kpd pendengar....

Satu lagi yang mnjadi isu ialah kenapa training ni tak boleh mengubah attitude client....? 


Mereka berhujjah jika dinyatakan hal tersebut kpd HR Client maka confirm mereka tak akan dapat bizness punya......

aku tersenyum mendengar penghujjahan itu... nampak gaya trainers yang terlibat adakala tidak telus dan mulus dgn client..... 


mereka sekadar mendapatkan projek dan boleh jadi bersifat "touch and run" atau "hit and run away" dan bukannya "hit and stay"... 

sepatutnya HR client dididik dgn konsep sebenar training yang mampu menyediakan skill dan ilmu manakala merangsang manusia untuk berubah dengan memberikan stimulasi untuk awareness, interest dan desire yang akhirnya akan melahirkan tindakan sendiri dan seterusnya membina kumpulan perubahan....akhirnya membina company development....

Antara lain yang kutengok ialah kebenaran my ceo, Dato' Aidit yang sentiasa memberikan penekanan kepada kami bahawa "jangan jadi hamba pada slides" tetapi slideslah yang sepatutnya jadi hamba kepada kita.

Pengendali TTT ini membuktikan kehebatan ilmunya dgn melaksanakan konsep "slides mrngikuti tunjuk ajarnya" danbeliau tak bergantung kpd slides.... ini menyebabkan trainers yang datang danbuat kecoh terdiam seketika.....

Ada yang pengendali buat ialah mereka menepati setiap objektif modul walaupun melangkau slides "here dan there". sekejap ke page 98 then patah balik ke page 94.... bagi yang baru dalam bidang lathan pening jugak nak turuti pointnya tapi bagi trainer terlatih mereka ada cara memahaminya.....

Antara yang menarik hari ini ialah

KRA vs KPI

Key Result Areas vs Key Performance Index

sesuatu yang pernah diajar kpdku sewaktu aku di boarding school dulu atas nama lain.....

Wassalam

1 comment:

waksegan manjoi bro said...

salam tuan...saya terikat utk membaca hujah dan coretan tuan, pada saya yg baru nk berkecimpong dlm dunia trainer ni...byk melayari website yg berkaitan dgn training program dan tips2 yg berguna.
masaalahnya...lagi byk saya search lagi pening kepala otak saya..pelbagai teknik dan cara yg berlainan.
Si A kata cara dia betul si B salah, Si B kata lain pulak..
mungkin kita kena duduk semeja ni...
Saya byk nk blajo dari mike..kata org perak.
salam jamal ipoh