Ahlan Wasahlan...

Jawatan Kosong Untuk Gadis Bawah 27 Tahun

Minuman Kesihatan dan Kekuatan

Minuman Kesihatan dan Kekuatan
Belum Cuba ..Belum Tahu... Cuba dulu baru tahu..

Satu Pandangan Orang Cerdik Dalam Buat Analisa Skim Pendapatan Bulanan (Skim Ala Kaya Alaf Baru)

mengikut sumber aku...tu semua terpulang kpd kemampuan BM nak explain mcm mane sticker tu berfungsi...sbb kalo diikutkan,BM ni bg `upah promoter` utk pengiklanan...bkn bagi pulangan pelaburan...
tp pegawai BNM dok syak BM ni saje putarbelitkan operasi syarikat dgn istilah `upah promoter` tu...

puncanya mudah aje..
1)jumlah deposit utk join x tetap (minimum hingga max.... sedangkan sticker tu besar tu jugak)..takde beza dgn jumlah depo berlainan..so kat situ BNM dah dpt hidu ini skim pelaburan cepat kaya

2)fungsi sticker tu sendiri masih kabur smpi skrg...sticker BM dilekatkan di kenderaan ahli..tanpa apa2 pengiklanan dr pengiklan laen...maksudnya..tugas ahli ialah LEBIH KEPADA nak mempromosi name buluhmas tu shj supaya lebih ramai join n buat deposit...

pasal boleh tebus mata beli barangan buluh mart ..tu dah dikira kes laen yg terpencil...sbb menurut sumber mart tu diwujudkan hanya utk alihkan perhatian org ramai supaya BM x dikatakan totally skim cepat kaya..

3)dan punca yg paling besar ialah pasal BM putar alam pasal istilah `upah promoter` tuu.....sbb BM menawarkan jumlah pulangan pencen yg berbeza base on jumlah depo yg berbeza...makin byk depo,pencen makin byk dpt...sbb kalo diikutkan istilah `upah promoter`...upah/gaji promoter yg berbeza sepatutnya hanya base on prestasi kerja(hasil kerja jualan/perkhidmatan)sahaja...b kn base on jumlah depo..dan ditambah pulak dgn tawaran pencen smpi ke tua,lagiii la BNM gatal tangan...inilah yg paling x logik kat sini..
melainkan korang keje jadi promoter kat kedai buluh mart tu,and dpt gaji rm900 tetiap bulan...tu baru dikatakan betul istilah `upah promoter`..
pihak BNM terpaksa ambil masa lame utk perati dan mamantau BM dan 3 lg sbb dgr citer,ade enforcer terpaksa berlakon utk join dulu program tu beberape bulan utk dpt hasil sbg bukti.

pihak BM dgr citer sedar akan kebarangkalian taktik putar alam pasal`upah promoter` ni mgkn akan dpt dihidu oleh pihak berkuasa,so dat`s why utk yakinkan org ramai yg nak join,pihak BM sedari awal lg telah lantik loyar peribadi mereka di pandan mewah tuu.....kalo diikutkan,jarang sekali company yg baru jalankan biz(sah &tidak salahi undang2) x smpi setahun sudah lantik loyar rasmi...kecualii...

tp itulah...kate org..bile org cerdik bertembung ngn org cerdik yg lebih dulu makan asam garam dlm dunia penguatkuasaan berpuluh2 thn,...kita nantikan aje laa kesudahan cerita ni nntii....loyar ni byk jenis..ade yg loyar gred a..ade yg loyar gred b..ade yg loyar gred c....nnti kita tgk la camne ape gred loyar BM..n ape grade loyar BNM...

dan kalo anda yg join BM ni yakin yg BM mampu utk menjawab segala persoalan di atas...sy rasa anda x perlu lah bimbang...
kalo x....hmm...faham2 aje laa...
sama2 la kita fikirkan yee...

No comments: