6.6.13

KUBUR 100 TAHUN DIPINDAHKAN..KE MANA? KENAPA?

50 kubur lama berusia 100 tahun dipindah


DUA penggali kubur membawa bungkusan kain kapan berisi tanah selepas kerja-kerja menggali kubur lama di Tanah Perkuburan Bukit Kechik, Kampung Bertam.


MELAKA – Sebanyak 50 kubur lama yang berusia lebih 100 tahun di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kechik, Kampung Bertam, Pulau Gadong dipindahkan ke Tanah Perkuburan Islam Kariah Masjid Bertam, Malim di sini semalam.

Setiausaha Majlis Agama Islam Melaka (MAIM), Mohd. Yusof Abu Bakar berkata, tindakan memindahkan kubur lama itu dilakukan bagi memberi ruang kepada sebuah syarikat swasta untuk membangunkan projek perumahan di kawasan seluas 0.8 hektar termasuk tapak perkuburan lama tersebut.

“Kita telah melakukan kerja-kerja pemindahan itu sejak semalam (kelmarin) dan hari ini (semalam) kerja-kerja pemindahan tersebut siap.

“Kesemua perkuburan lama itu dipindahkan di Tanah Perkuburan Islam Kariah Masjid Bertam, Malim,” katanya di sini semalam.

No comments:

Srategy Kepemimpinan 1 dari Joseon

1. Layakkan anak berusia bawah 12 tahun menjadi pemimpin utama? Mampukan dia memahami hakikat politik dunia?   2. "Kemarahan dan kese...